Het Flora & Land van Dijk jeugd damtoernooi

Op zaterdag 23 september is te Hannover in het district Para een damtoernooi gehouden voor jeugdige jongens en meisjes in leeftijden variërend van 8 tot 16 jaar. Het betreft de jongens en meisjes van de woonwijken Flora en Land van Dijk die al enkele weken damtrainingen in de basiskennis van dammen genieten, die worden verzorgd door Internationaal Grootmeester Guno Burleson. 

Een initiatiefgroep heeft zich rond Burleson gevormd om de helpende hand te bieden aan deze jeugdigen. Door deze groep werd enkele weken geleden een trip naar Hannover gepland om de kinderen een combinatie van een leuke vakantiedag en een damtoernooi aan te bieden. Het werd een geslaagde dag voor de kinderen.

De initiatiefgroep en Burleson spreken de hoop uit dat sponsoren deze jeugdigen blijven ondersteunen en dat dezelfde ontwikkeling zich voortzet in andere woonwijken. Een grote tegenvaller in het streven om deze jeugdigen te ontwikkelen in het dammen, is het feit dat kwaadwillige mensen deze jeugdigen willen onttrekken aan de professionele aanpak van Burleson. Met naam en toenaam is gebleken dat deze mensen dat doen voor ontwikkelingsstremmende doeleinden. Het is betreurenswaardig dat deze mensen niet op eigen initiatief de ontwikkeling van jeugdigen ter hand nemen maar wachten totdat anderen het doen om hiertegen hun ontwikkelingsstremmende invloed aan te wenden. De saamhorigheid van beide woonwijken was goed te merken bij de zwemgelegenheid, bij drank, eten en tijdens het damtoernooi.

De besten van beide woonwijken zijn de strijd tegen elkaar aangegaan. De 5 beste deelnemers ontvingen elk een prijs. Er wordt nu al nagegaan met welke activiteit er vervolgd zal worden voor deze jeugdigen.

(Foto: Van links naar rechts Clifton Alifons (vierde plaats), Nazaree Schipper(semi-kampioen), Rodenio Jackie(kampioen), Harvey Ristie (demi- kampioen) en Ifraësha Cumberbatch, vijfde)

error: Kopiëren mag niet!