Brit Vince Sjodin verbreekt wereldrecord met reuzenkomkommer 

TUINMAN Vince Sjodin in het Verenigd Koninkrijk voelt zich zo cool als een komkommer na het kweken maar liefst 30 pond weegt, ’s werelds zwaarste. Zijn 1,20 meter lange oranje monster verpletterde het vorige record van 7 pond, dat in 2015 werd gevestigd door David Tomas. 

Vince zegt, dat zijn groenten zo groot groeien vanwege de frisse lucht op zijn perceel in Barry, in de Vale of Glamorgan, evenals de ‘geheime formule’ die hij gebruikt. “Het is een geweldige prestatie. Ik was vanmorgen aan het praten met de voormalige wereldrecordhouder David Thomas, en hij was verbaasd. De komkommer groeide in een hangmat op een steiger, wat hielp om het gewicht te dragen.”

Hij had een “zenuwachtige” paar dagen doorstaan vanwege de veranderingen in de temperaturen en verloor een kolos van 217 pond door de regen, maar de komkommer hield stand.

Vince kweekte zijn komkommer uit zaad dat hij in mei plantte. Hij gaf het elke dag vloeistof om de bladgroei en fruitproductie te stimuleren. Een vertegenwoordiger van het Guinness World Records was aanwezig bij de Malvern Herfstshow in Worcs, waar Vince zijn komkommer indiende voor het Britse nationale kampioenschap van gigantische groenten. Zijn claim wordt nu geëvalueerd via hun verificatieproces.

error: Kopiëren mag niet!