Dengue en de aanpak in Nickerie

De districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan, benadrukte tijdens een recent gehouden persconferentie, dat de dengue-mug niet mag worden verward met het verhaal van de muggenplaag. Ze benadrukte het belang van het identificeren van broedplaatsen voor de dengue-mug om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Dengue in Suriname

Zoals velen al weten, is er al geruime tijd sprake van een dengue-epidemie in Suriname. In het district Nickerie zijn de gevallen bijzonder zorgwekkend. Zowel kinderen als ouderen komen in contact met de dengue-mug, die het virus verspreidt. Naast het dengue-virus is er ook een heersende griep die bij de burgers voor klachten blijft zorgen.

Mogelijke oplossingsmethoden

Om de dengue-mug te bestrijden, heeft de districtscommissaris een speciale schoonmaakactie georganiseerd om ervoor te zorgen dat verschillende wijken vrij zijn van mogelijke broedplaatsen. Ondanks deze inspanningen zijn er nog steeds meldingen van dengue-gevallen.

Tijdens de persconferentie riep ze de gemeenschap van Nickerie op om zoveel mogelijk potentiële broedplaatsen op te ruimen, zodat er minder dengue-muggen eieren kunnen leggen. Ze suggereert ook, dat burgers “smoko patu’s” kunnen gebruiken om muggen af te weren. “Steek geen verschillende dingen aan vanwege het droge weer, maar gebruik een paar droge kokosbasten in een aluminium pot en steek die aan”, voegde ze toe aan de eerder genoemde voorzorgsmaatregelen.

Ernstige gevolgen

Over het algemeen kunnen we concluderen dat het dengue-virus nog steeds aanwezig is in het district, zoals blijkt uit de klachten van de burgers die lijden onder de ernstige gevolgen van de ziekte.

error: Kopiëren mag niet!