Schoolvervoerders nog niet uitbetaald

Bushouders die zorgdragen voor het schoolvervoer voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) zijn nog niet uitbetaald. Ze moeten nog uitbetaald krijgen voor geleverde diensten over juli en een deel van augustus. Normaliter worden ze rond de 10e  van de maand uitbetaald over de voorgaande maand.

Onder de bushouders wordt al enkele weken gemopperd over het uitblijven van de uitbetaling. Ze vragen zich af hoe ze straks met het oog op de start van het nieuw schooljaar moeten rijden.

Het vervoer van schoolkinderen over de meer dan 800 bus- en boottrajecten lijkt hierdoor niet te zijn gegarandeerd. Gehoopt wordt dat nog voor aanvang het nieuwe schooljaar de uitbetaling plaatsvindt. In kringen van de Organisatie van Bushouders in Suriname, waarbij de schoolvervoerder zijn aangesloten, wordt vernomen dat de bushouders hun voertuigen volgende week ter keuring bij het ministerie van Openbare Werken moeten aanbieden.

SS  

error: Kopiëren mag niet!