Extreme hitte brengt hoge kosten met zich mee voor burgers

De huidige hittegolf in Suriname heeft niet alleen een negatieve impact op het milieu, maar ook op de portemonnee van burgers. De kosten van extreme hitte kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de duur van de hittegolf en de individuele omstandigheden.

Energiekosten

Tijdens periodes van extreme hitte kunnen huishoudens mogelijk hogere energiekosten hebben vanwege het gebruik van airconditioning en ventilatoren. Dit komt juist in een periode waar de energie tarieven onlangs zijn verhoogd in Suriname.

Ook zullen mensen met een airconditioning in hun voertuig deze vaker aan doen, welke de benzineverbruik zal laten toenemen voor de burger.

Gezondheidskosten

Daarnaast kan er een verhoogd risico zijn op gezondheidsproblemen, wat mogelijk kan leiden tot extra medische kosten. Mensen kunnen uitdroging oplopen, wat ook kan leiden tot spierkrampen.

Bij temperaturen van boven de 40 graden Celsius kunnen organen en weefsel beschadigd raken.

Ouderen hebben minder zweetklieren en zweten minder effectief dan jongeren. Hierdoor zijn ze vatbaarder voor uitdroging en hitteberoerte.

De kosten kunnen oplopen daar mensen die een hitteberoerte hebben opgelopen, moeten mogelijk worden opgenomen in het ziekenhuis voor behandeling. Dit kan leiden tot extra medische kosten voor de patiënt en de zorgverzekeraar.

Ook bezoeken aan huisartsen kunnen toenemen door mensen met milde gezondheidsproblemen.

Cijfers

Jaarlijks sterven wereldwijd ongeveer 12.000 mensen aan hitte gerelateerde oorzaken, blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet. Onderzoek suggereert dat extreme hitte de oorzaak is van ongeveer 1.000 sterfgevallen per jaar in de Verenigde Staten.

De kosten van extreme hitte voor de Amerikaanse gezondheidszorg worden geschat op ongeveer 12 miljard dollar per jaar.

Cijfers in Suriname van extra zorg hiervoor zijn niet bekend.

Tips

Het blijft te adviseren voor de burger om veel water te drinken, ook als men geen dorst heeft.

Controleer op regelmatige basis op tekenen van uitdroging, zoals hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid.

Conclusie

Extreme hitte heeft een negatieve impact op het milieu en de portemonnee van burgers. Het is belangrijk om je te beschermen tegen de gevolgen van extreme hitte door voldoende water te drinken en op de hoogte te zijn van de tekenen van uitdroging

error: Kopiëren mag niet!