Surinaamse powerlifters nemen deel aan Zuid-Amerikaanse Powerlifting & Bench Press Kampioenschappen in Peru 

De Suriname Powerlifting Federation (SPF) zal dit jaar weer Surinaamse atleten afvaardigen voor deelname aan een van de belangrijkste regionale powerlifting sportevenementen. Het twaalfkoppige Surinaams team zal van 6 tot en met 10 september in Lima, Peru, deelnemen aan de Zuid-Amerikaanse Powerlifting & Bench Press Kampioenschappen. 

Het team bestaat uit de atleten Randall Kariodimedjo, Selmon Durgaram, Lyndon Ammersingh, Tsuyenne Amatredjo, Omarr Johns, Kenji Reyke, Sharivah Badloe, Djayand Oedai, Sjafee Kasnawi, Diëgo Kartataroeno, Damion Djakarsi en Abigael Hing. 

In aanloop naar deze kampioenschapswedstrijden zijn er diverse sportevenementen geweest onder de SPF-paraplu, waarbij atleten zich hebben kunnen kwalificeren voor deze kampioenschapswedstrijden. Bij de Nationale Powerlifting Kampioenschappen van december 2022 hebben Ammersingh, Kasnawi, Badloe en Kartataroeno een kwalificatieplek weten te bemachtigen, terwijl Djakarsi zulks deed in april 2023 tijdens de Nationale Bench Press Kampioenschappen. 

Op 1 juli 2023 hebben de atleten Reyke, Oedai, Durgaram en Amatredjo zich kunnen kwalificeren bij de laatste kwalificatiewedstrijden voor de wedstrijden in Peru, te weten het Full Power event. 

Kariodimedjo, Johns en Hing hadden zich vorig jaar reeds gekwalificeerd in Brazilië daar zij gouden medailles wisten te behalen bij de Zuid-Amerikaanse kampioenschapswedstrijden van 2022. 

De voorbereidingen naar Peru toe zijn in afrondende fase. Het team is enorm gemotiveerd, enthousiast en vastberaden om goede prestaties te leveren op dit internationaal platform. Het bestuur van de SPF is erg content met het feit dat dit jaar meerdere atleten zich hebben kunnen kwalificeren. Een belangrijk streven van de SPF is om atleten zoveel als mogelijk de kans te geven internationale ervaring op te doen en Suriname op die wijze te kunnen vertegenwoordigen. Het bestuur is heel optimistisch dat Suriname dit jaar wederom successen zal boeken daar het team vorig jaar werd uitgeroepen tot derde overall beste powerlifting team van Zuid-Amerika. 

Gezien de geleverde internationale prestaties van 2022, is het bestuur ervan overtuigd dat het Surinaamse team onder begeleiding van Cynthia Dekker en Roshni Jankie weer haar stempel zal drukken.

error: Kopiëren mag niet!