Mensen met een beperking wachten op extra uitkering

De redactie van Dagblad Suriname werd benaderd door burgers die zich afvragen hoe het staat met de extra financiële uitkering voor mensen met een beperking.

Mensen met een beperking hebben de extra uitkering voor juli nog niet ontvangen. Na elke einde van de maand een vaste vergoeding te krijgen van de overheid, kregen burgers met een beperking een extra uitkering van 1.800 SRD. Dit programma is onderdeel van het sociaal vangnet traject van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting dat recentelijk heeft gestart.

Het is opmerkelijk, dat de betaling van deze uitkering nog niet heeft plaatsgevonden voor juli. In de meeste gevallen gebeurt dit al rond de eerste week van de maand die volgt. Het maandelijkse bedrag voor de mensen met een beperking is recentelijk opgetrokken van 1.750 SRD naar 3.550 SRD.

Verwarring

Men spreekt de hoop alleen uit dat het vaste bedrag van deze sociale doelgroep niet met de extra uitkering is opgeteld. Het is ook belangrijk te melden, dat de verhoging van het maandelijks bedrag niet eind juli heeft plaatsgevonden, die komt hoogstwaarschijnlijk eind augustus.

Vanuit de samenleving is er contact gemaakt met de redactie van Dagblad Suriname, omdat de recente ontwikkeling voor onduidelijkheid zorgt bij mensen met een beperking. 

error: Kopiëren mag niet!