DNA-lid Ramdien vraagt aandacht voor zorgvervoer kinderen met beperking naar school

Assembleelid Harriet Ramdien (VHP) heeft in een schrijven gericht aan president Santokhi aandacht gevraagd voor zorgvervoer naar school ten behoeve van kinderen met een beperking. Ze zegt dat velen uit de groep van mensen met een beperking, ondanks de beperking die zij hebben, de school bezoeken dan wel ergens werkzaam zijn.

Vaak is het noodzakelijk dat vanwege de beperking die zij hebben, zij aangewezen zijn op vervoer met speciaal daarvoor ingerichte voertuigen. Echter is het zo, dat voor zorgvervoer betaald dient te worden, vaak door de mensen met beperking zelf.

Ondanks de toegekende verhoging van de bijstand voor mensen met een beperking (SRD 1.800), is volgens Ramdien gebleken dat zij veelal niet in staat zijn om zelfstandig de kosten voor zorgvervoer te kunnen betalen. Ze doet daarom het dringend verzoek aan de president om de mogelijkheden te bekijken van het gratis beschikbaar stellen van zorgvervoer voor met name kinderen met een beperking, opdat hun onderwijsproces niet verstoord raakt. Ook de kinderen met een beperking hebben recht op onderwijs, en met het garant stellen van zorgvervoer aan hen zullen zij zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige burgers in de maatschappij, zo schrijft het Assembleelid.

Op dit moment is de registratie voor schoolvervoer voor leerlingen, studenten en leerkrachten in alle districten in volle gang. Personen die zich geregistreerd hebben krijgen een jaarkaart mee, die zij moeten tonen bij gebruik van het schoolvervoer. Ook schoolkinderen in het binnenland worden al jaren vervoerd met schoolboten, en ook dit wordt het komend schooljaar voortgezet. Voorts is in het afgelopen schooljaar schoolvervoer ingezet voor studenten van de avondopleidingen. 

Het verzoek van Harriet Ramdien voor gratis zorgvervoer voor schoolgaanden met een beperking, ligt in het verlengde hiervan.

SS

error: Kopiëren mag niet!