“Je hebt een paar goede standhouders, maar anderen die je willen benadelen”

Je hebt een paar goede standhouders die bereid zijn om jou als klant te helpen met een korting of op rekening groenten te kopen. Maar, je hebt ok anderen die je bewust willen benadelen. “Ik ben zelf ook twee keren benadeeld door een standhouder”, zegt de burger Dennis.

Hij vertelt dat hij een bosje klaroen had gekocht en bij aankomst thuis ontdekte dat de verkoper bedorven groente en gras in de zak had gestopt. Aangezien hij al thuis was, besloot hij de zaak maar te laten voor wat het is. “Op een andere dag besloot ik een rek tomaten bij een andere standhouder te kopen. De tomaten zagen er hard en vers uit. Ik kom thuis aan en zie zachte tomaten en enkel bedorven ertussen. Dit kan toch niet! Op zo een manier schaadt je het vertrouwen tussen ons.”

Dennis benadrukt dat hij hard moet werken om te kunnen verdienen. Recent heeft hij daarom besloten om maar zelf een paar groentesoorten te gaan planten.

Ook Michelle zegt zo een geval te hebben meegemaakt. “Alles in het leven is duur, maar ik koop liever toch mijn groenten bij een standhouder langs de straat of op de markt. Want ik heb geen tijd en ruimte om zelf te gaan planten. Maar, het doet je wel wat wanneer je ziet dat je ook hier benadeeld wordt. Ik kocht groenten bij een standhouder langs de straat, maar toen ik thuis aankwam en de groenten begon te snijden kreeg ik een enorme jeuk. Hierdoor ontdekte ik dat het niet de groente was die ik had gekozen. Gelukkig heb ik dat op tijd ontdekt, want anders had ik het gekookt en konden mijn kinderen daar ook last van hebben gehad. Dat kan niet, dus ik kijk nu heel scherp naar de dingen. Ook bij het kopen van gesneden groenten heb je enkele standhouders die je benadelen. Maar dat is niet hoe het moet zijn. Door samen te werken bereiken we eenheid, maar door elkaar te benadelen, breek je alles“, aldus Michelle.

TM

error: Kopiëren mag niet!