TCT-minister Jubithana stapt per 1 augustus op

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft president Chandrikapersad Santokhi bij brief laten weten, dat hij “om persoonlijke redenen” zijn portefeuille per 1 augustus ter beschikking stelt.

De vertrekkend bewindsman schrijft verder in zijn summiere brief, dat hij vanaf zijn eerste werkdag op het ministerie zich “onuitputtelijk” heeft ingezet om een bijdrage aan het land te leveren. Jubithana stelt, dat hij “onder uitdagende omstandigheden” het “vaderland en volk”  naar eer en geweten heeft gediend.

Voordat de inheemse Jubithana voor de ABOP in 2020 aantrad als minister van Transport, Communicatie en Toerisme, had hij gewerkt als manager bij Royal Torarica Hotel. Ook was hij penningmeester in het bestuur van de Stichting Heil Pedagogisch Centrum Matoekoe die kinderen en jongvolwassenen begeleidt met een verstandelijke beperking.

Vorige maand tekende hij nog luchtvaartovereenkomsten met Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Vlak voor vertrek naar beide landen zei Jubithana: “De Surinaamse regering heeft zich ten doel gesteld om ruim 30 luchtvaartovereenkomsten getekend te hebben aan het einde van haar regeerperiode.”

Al enige tijd zijn er geruchten over een reshuffling onder de ABOP-ministers. Vicepresident en ABOP-leider Ronnie Brunswijk sprak in de eerste week van juli zelf al over een ophanden zijnde reshuffling van ABOP-bewindslieden. Of het vertrek van Jubithana daaronder geschaard kan worden is niet duidelijk. Zelf geeft hij in zijn schrijven aan president Santokhi aan, dat hij vertrekt vanwege persoonlijke omstandigheden.

PK

error: Kopiëren mag niet!