Aanstaande gezamenlijke militaire oefeningen tussen China en Rusland in de Japanse Zee

Chinese en Russische zee- en luchtmachten zullen deelnemen aan militaire oefeningen in de Japanse Zee. Volgens de Global Times vertrok een vloot van vijf Chinese schepen vanuit de stad Qingdao om zich bij de oefeningen aan te sluiten. Dit omvat de torpedobootjagers Qiqihar en Guiyang met geleide raketten, de fregatten Zaozhuang en Rizhao met geleide raketten en het moederschip Taihu met helikopters.

De oefeningen, met als thema “het beschermen van de veiligheid van strategische scheepvaartroutes”, zijn gericht op het versterken van regionale vrede, stabiliteit en het vermogen om veiligheidsuitdagingen aan te pakken, aldus het Chinese ministerie van Nationale Defensie. De precieze data van deze oefeningen zijn echter niet bekendgemaakt.

Voorafgaand aan deze oefeningen bezochten Russische militaire schepen, Gromkiy en Sovershennyy, de Chinese stad Shanghai. Het evenement volgde op een toezegging van Rusland en China in maart om de militaire samenwerking te versterken en het vertrouwen binnen hun strijdkrachten te bevorderen. De twee naties streven ernaar om naast andere vormen van samenwerking gezamenlijke patrouilles en oefeningen uit te voeren.

Onlangs heeft het Ministerie van Defensie van Taiwan twee korvetten van de Russische marine opgemerkt in de buurt van de territoriale wateren. Verdere details over de nabijheid of identificatie van deze schepen zijn niet bekendgemaakt.

error: Kopiëren mag niet!