Bollywood-icoon Rekha in Vogue Arabia’s uitgave van juli/augustus 2023

Rekha, die haar privacy fel beschermt, heeft sinds 2014 geen enkele rol meer op zich genomen en heeft tot nu toe bijna twee decennia geen interviews gedaan. Deze maand opent het icoon, ooit ook wel de meest iconische vrouw uit India genoemd door Dior creative director Maria Grazia Chiuri, haar hart voor de wereld in een uiterst zeldzaam en hartverwarmend openhartig interview. 

Voor haar allereerste Vogue-cover staat Rekha trots in een mengelmoes van vorstelijke ensembles, allemaal gestyled door Manish Malhotra, dé couturier van de grootste sterren van het land.  

“Manish heeft hemel en aarde bewogen om mijn visie om te zetten in kleding”, vertelt Rekha over haar covershoot-ensembles deze maand. “Ik ben geboren met een instinct voor het doorzettingsvermogen van schoonheid.  Natuurlijk, ik ben geboren uit acteurs … maar het is mijn onverzadigbare zoektocht naar leren, mijn bereidheid om mijn ogen en hart open te houden, schoonheid te absorberen met positiviteit en niet met negativiteit, dat geeft me de controle over mijn vak”, ‘onthult ze.  “Ik voel me elke dag een nieuwkomer.  En ik vertrouw degenen die net als ik blijk geven van toewijding.”  

Op 69-jarige leeftijd dient Rekha als een rolmodel voor de komende generaties, en ze telt zelfs de grootste namen in de branche onder haar fans.  In de woorden van voormalig Vogue Arabia-coverster Deepika Padukone: “Rekha’s aura is magnetisch.  Met één oogopslag weet ze moeiteloos een heel publiek te boeien en haar optredens zijn een masterclass acteren.”

error: Kopiëren mag niet!