Uitslag verkiezing Jeugdraad Suriname bindend verklaard – Verliezers kunnen niet tegen hun verlies

De Verkiezingscommissie heeft in haar vergadering van donderdag 8 juni, overeenkomstig het ‘Besluit Verkiezingen Leden Jeugdraad Suriname’ (S.B. 2023 no. 75), de verkiezing van de Jeugdraad bindend verklaard, zo meldt het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J).

De verkiezing vond landelijk online plaats op 01 juni. De officiële uitslag verschilt niet met de tentatieve uitslag die op de avond van de verkiezing werd bekendgemaakt door de commissie. Intussen hebben alle 29 gekozen leden schriftelijk bewilligd om toegelaten te worden als lid tot de Jeugdraad. De verkiezingscommissie treft nu voorbereidingen om de gekozen leden te installeren op zaterdag 8 juli. 

De verkiezingscommissie betreurt helaas negatieve reacties van enkele van de kandidaten die het niet hebben gehaald. De reacties variëren van het uiten van teleurstelling, boosheid en het beschuldigen van anderen van vals spelen. Als jongeren alleen nog maar mee willen doen, wanneer zij zeker weten te zullen winnen en daardoor teleurstelling en verlies uitsluiten, is dat een slechte houding voor groei. Niet willen verliezen is geen slechte eigenschap, maar kan lastig worden als jongeren niet goed weten hoe ermee om te gaan en zich daarbij ongecontroleerd uiten, zo schirjft het ministerie.

Het ministerie van AW&J doet een beroep op ouders en leerkrachten om hun kroost en pupillen te begeleiden bij het omgaan met teleurstellingen en verlies in het leven. Het ministerie zal intern nagaan hoe de kandidaten die het jammer genoeg niet hebben gehaald, maar bereid zijn hun schouders onder het jeugdwerk te zetten, toch nog te betrekken bij het jeugdwerk.

error: Kopiëren mag niet!