Het is tegenwoordig niet meer veilig om contant geld op zak te hebben

De laatste paar dagen hebben verschillende burgers opgemerkt, dat het met de dag gevaarlijker wordt om met contant geld rond te lopen. Robert, die al een geruime tijd alleen over straat gaat met zijn pinpas, deelt zijn verhaal met de redactie van Dagblad Suriname.

Twee keer op klaarlichte dag ontsnapt van een beroving

“Het was zo erg dat ik er een licht trauma van heb overgehouden”, zegt hij aan de redactie. Hij kon zich niet in drukte bevinden want dan leek het voor hem erop, dat iemand uit de menigte hem van zijn waardevolle spullen zou gaan beroven. De 73-jarige man is tot twee keer toe op klaarlichte bijna beroofd van contant geld waarmee hij gewoon in de rij stond om te gaan betalen. Gelukkig hebben op beide momenten andere burgers hem geholpen.

Jonge kerels

Het zijn volgens hem veel jonge kerels die proberen om snel geld te verdienen. “Het is opmerkelijk, want ze staan nu als vroeger op hoeken te drinken in grote groepen”, zegt hij verder. In zijn buurt merkt hij de groepjes weer en ze stijgen volgens hem in aantallen.

Je eigen veiligheid

Voor Robert was het tijd om te gaan denken aan een manier om ondanks alles toch veilig om te gaan met waardevolle spullen. Hij heeft daarom besloten, dat hij voor wat betreft betalingen verrichten  nu alleen giraal betaalt. Hij loopt niet meer met cash op zak en voorkomt daarmee dat het cash dan uit zijn handen weggerukt kan worden. 

Ook giraal betalen heeft minder leuke kanten

Op de vraag van de redactie hoe hij ermee omgaat als hem bijvoorbeeld dubbel wordt aangeslagen voor dat wat waarvoor hij zou moeten betalen, zegt hij dat hij vanwege zijn ervaring nog geen uitspraak daarover kan doen, maar wel weet dat zowel chartaal als giraal geld hun minpunten hebben, desondanks kiest hij nu ervoor om giraal zijn geld te gebruiken.

error: Kopiëren mag niet!