TD-veiling haalt bijna SRD 1,5 miljard op

De termijdeposito (TD) veiling van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft deze week een geldhoeveelheid van SRD 1.491,8 miljoen binnengehaald, en tijdelijk vastgebonden. Hierdoor kan deze geldhoeveelheid voor de periode waarvoor het als termijndeposito is uitgegeven, geen vraag uitoefenen in de economie. Dit is onderdeel van het geldverkrappend beleid van de CBvS. 

Het totale geldvolume dat deze week beoogd werd met de TD-veiling binnen te halen was SRD 2,3 miljard. De 1-weekse TD’s heeft een geldhoeveelheid van SRD 1.029 opgeleverd. De rente waartegen het als TD’s is uitgeven is 32,9 procent. Dit is een daling van 0,1 procentpunt ten opzichte van vorige week. 

Aan 1-maandse TD’s is een bedrag van SRD 446,7 miljoen toegewezen tegen 36 procent. Dit is een stijging van de rente met 0.5 procentpunt in vergelijking met vorige week.

De 3-maandse TD’s heeft een bedrag van SRD 16,1 miljoen opgehaald, wat tegen 35,2 procent is toegewezen. Dit is een stijging van de rente met 0.2 procentpunt ten opzichte van vorige week. 

Het totaal bedrag aan gecommitteerde rentebetalingen aan de deelnemende banken bedraagt deze week SRD 2.958 miljoen.

SS.

error: Kopiëren mag niet!