Hosselaar: “Hoe knellend de situatie ook is, mijn best blijf ik doen”

“De huidige situatie in het land leert je dat je voor jezelf moet werken om een beter morgen te hebben en om dat beter morgen te bereiken ga je heel wat meemaken”, zegt een hosselaar tegenover Dagblad Suriname.

“Ik sta dag in dag uit te kijken wat er gaande is in het land, vooral in het centrum van Paramaribo. Als kondre mang zie je dat alles met names en faces gaat.en als je op je eigen benen wilt staan vinden mensen het niet goed, deng mang sa moes power you dei broko you saka en dat is helemaal niet goed. Wij burgers die hosselen om het te kunnen overleven hebben het al zwaar met alles er omheen, en dan krijg je nog burgers die je willen breken. Het maakt niet uit hoe knellend de situatie is, maar mijn best ga ik blijven doen.”

“Op geen enkel moment van de dag zit ik te niksen, ik werk en probeer een maal vierentwintig uur iets te doen. Zelfs op de zondag en feestdagen zie je de meeste van ons ook in de binnenstad. De mensen zoals ik, die geen vaste inkomsten hebben, hosselen elke dag.” Verder gaf de hosselaar aan, dat er strakker gelet moet worden op de groenteverkopers die voor winkels zitten in de omgeving van het centrum. 

“Illegale venters worden niet aangesproken, maar ik, hosselaar, wel’

“Als hosselaar hou ik mij aan de regels, maar je ziet het niet van de andere kant komen. Als een hosselaar met mij op een plek staat die niet goed is, wordt men aangesproken, maar je ziet niet dat de illegale venters aangesproken worden. Ik begrijp dat een ieder zijn of haar hossel zoekt, maar het merendeel deel heeft een stand en vertikt het om bij hun stand te staan. Maar op zo’n manier wordt het centrum ook ontsiert.”

Naast het hosselen is de hosselaar ook een kleine ondernemer, maar moest vanwege de financiële situatie dat gedeelte stoppen.

“Mijn vrouw doet de verkoop, maar omdat er deze dagen geen aanhang is, moest ik het toch stopzetten. Maar, ik ga blijven proberen, desnoods op een andere locatie. Het wordt met de dag moeilijker en je wordt met de dag ook bedreigd dat dingen in prijs weer verhoogd gaan worden. Dus ik ga een oplossing moeten zoeken. Ik dacht dat de nieuwe regering het wel iets beter zou doen na alle gedane beloften, maar tot zover heb ik nog geen goed plan gehoord van hoe er geld gemaakt kan worden voor het land en voor een betere ontwikkeling. Het aanhoren is ook een punt, maar om het op papier te zetten en te realiseren gaat een probleem zijn”, benadrukt de hosselaar. “Ik ga niet wachten op betere dagen, maar ga er zelf aan moeten werken”, aldus de hosselaar.

TM

error: Kopiëren mag niet!