Indiaas staatshoofd Murmu: “Het staatsbezoek aan Suriname zal ik altijd blijven koesteren”

Het Indiase staatshoofd, Droupadi Murmu heeft tijdens een speciale receptie in de Royal Ballroom van Hotel Torarica gezegd, dat haar staatsbezoek aan Suriname een ervaring is die zij nooit zal vergeten. Het bezoek aan Suriname was Murmu’s eerste staatsbezoek sinds zij in juli 2022 tot president van de Republiek India gekozen werd.

President Murmu begroette de aanwezigen, waaronder president Chandrikapersad Santokhi, in het Bhojpuri. Het Bhojpuri is een van de talen waaruit het Sarnami is ontstaan. 

Zij hield haar toespraak verder in het Hindi en gaf aan bijzonder vereerd te zijn om de Surinaamse liefde, gastvrijheid en warmte te mogen ervaren. 

Murmu merkte op dat de Indiase diaspora haar sporen heeft verdiend in Suriname door hard te werken en te zwoegen. “Vandaag heb ik een bezoek gebracht aan het Lalla Rookh Museum en heb ik kunnen leren van de trieste, pijnlijke, maar ook indrukwekkende immigratiegeschiedenis van de hindostanen. Ik heb een reeks activiteiten mogen meemaken die georganiseerd waren in verband met 150 jaar Hindostaanse Immigratie. Mijn bijzondere waardering spreek ik uit voor de voorouders en nazaten die de Indiase taal, dans, muziek, keuken, kunst en alle andere cultuurelementen hebben geconserveerd.”

Het staatshoofd maakte van de gelegenheid gebruik om de Indiase diaspora in Suriname uit te nodigen om naar India te komen en getuige te zijn van de ontwikkelingsreis van India en eraan deel te nemen. “Ik ben zeer verheugd op dit forum aan te kondigen dat mijn regering heeft ingestemd met de uitbreiding van de geschiktheidscriteria voor de Overseas Citizenship of India (OCI)-kaart van de vierde generatie naar de zesde generatie.”

error: Kopiëren mag niet!