President Santokhi woont CARICOM-vergadering bij op de Bahama’s

President Chandrikapersad Santokhi is naar de Bahama’s voor het bijwonen van een Caricom Hoofdenvergadering gisteren, woensdag 7 juni. Deze speciale CARICOM-bijeenkomst wordt voorgezeten door de Bahama’s als huidig CARICOM-voorzitter.

Er zal ook een ontmoeting zijn met de vicepresidente van de Verenigde Staten van Amerika, Kamala Harris. 

Het doel van de bijeenkomst is het lanceren van een Caribisch-Amerikaans partnerschap met betrekking tot klimaatverandering en het aanpakken van de klimaateffecten. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, benadrukt dat dit initiatief voortkomt uit eerdere discussies tijdens de vorige bijeenkomst van staatshoofden in Los Angeles en zal zich richten op vraagstukken zoals energieveiligheid, voedselveiligheid en economische samenwerking.

“Het gaat om het lanceren van een Caribisch-Amerikaans partnerschap met betrekking tot klimaat en de klimaateffecten en hoe die samenwerking tot stand kan komen. We zullen ook praten over energieveiligheid, voedselveiligheid en economische ontwikkeling”, aldus Ramdin tegenover de Communicatie Dienst Suriname, CDS.

De president zal tijdens de bijeenkomst twee belangrijke kwesties bespreken namens Suriname: beleid met betrekking tot voedselveiligheid en de ontwikkeling van de agrarische sector en .  de kwestie van economische samenwerking en financiering voor de ontwikkeling van het Caribisch gebied bespreken. Met name zal hij zich richten op het stimuleren van de economie na de Covid-19-pandemie en het aanpakken van vraagstukken met betrekking tot de bancaire sector en correspondentbankieren, die het Surinaamse bedrijfsleven bemoeilijken bij internationale handel.

Santokhi keert 10 juni terug naar Suriname.

error: Kopiëren mag niet!