SLM-vliegramp 34 jaar geleden

Het is vandaag, woensdag 7 juni, precies 34 jaar geleden dat de grootste vliegramp uit de Surinaamse geschiedenis plaatsvond. Een toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) stortte neer bij Zanderij tijdens een ingezette landing bij mist op de Johan Adolf Pengel International Airport.

Vlucht PY764 van de (SLM, die werd uitgevoerd met de DC-8 Super 62 Anthony Nesty, verongelukt op woensdag 7 juni 1989 om 04.27 uur plaatselijke tijd. Het toestel vliegt te laag, raakt de top van een toncaboom, slaat in de lucht over de kop, stort neer en vliegt in brand op drie kilometer van vliegveld Zanderij. 176 mensen komen om het leven, 11 passagiers raken (zwaar) gewond.

Aan boord zijn Surinaamse Nederlanders die op familiebezoek gaan, Surinamers die van familiebezoek terugkomen, toeristen, muzikanten van de kawinagroep Draver Boys van café Draver en 18 leden van het Kleurrijk Elftal, van wie er 3 de crash overleven. Het is de grootste vliegtuigramp uit de Surinaamse geschiedenis.

Onderzoek  wees uit dat de papieren van de Amerikaanse bemanning niet in orde waren en dat de gezagvoerder had gelogen over zijn leeftijd. 

error: Kopiëren mag niet!