JAK Consultancy en SHATA werken samen aan realiseren duurzaam toerisme 

De Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en Jerry A-Kum Konsultancy (JAK Consultancy) hebben de handen ineengeslagen en gaan samenwerken voor het certificeren van bedrijven in de toerismesector. 

De SHATA en JAK Consultancy hebben op 25 mei een Memorandum of Understanding ondertekend. Het doel van dit Memorandum of Understanding tussen JAK Consultancy als Suriname Partner van Green Destinations en de Suriname Hospitality and Tourism Association is om actief samen te werken bij het bevorderen van duurzaam toerisme in Suriname waarbij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties ten grondslag zullen liggen. 

Hiermee wordt de SHATA formeel een belangrijke speler van Green Destinations in het project voor de bevordering en implementatie van duurzaam toerisme in Suriname.De SHATA zal de criteria en initiatieven in het Green Destinations certificeringsproces voor duurzaam toerisme opnemen en zal hiernaast haar leden stimuleren over te gaan tot het certificeren van hun bedrijven om zodoende duurzaam toerisme te bevorderen. 

JAK Consultancy en Green Destinations hebben voor Suriname een specifiek programma gecreëerd onder de naam Suriname Sustainable. De blauwe Okopipi gifpijlkikker dient als boegbeeld voor het programma en zal herkenbaar worden geplaatst door bedrijven die gecertificeerd zijn op onder meer websites, sociale media en op de locatie van de faciliteit. 

De SHATA onderkent dat toerisme de meest duurzame ontwikkelingssector van Suriname is en dat deze essentieel is bij het realiseren van een groene economie. Het aangaan van een partnerschap met Green Destinations via JAK Consultancy past in het streven van de organisatie om middels gerichte samenwerkingen de toerismesector te ontwikkelen volgens de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. 

JAK Consultancy en SHATA zullen nauw samenwerken bij het samenstellen van rapporten met informatie en analyses die noodzakelijk zijn voor de succesvolle uitvoering van het project en waar nodig aanpassingen plegen bij de implementatie. De SHATA en JAK Consultancy gaan de samenwerking aan voor één jaar met de intentie die na gedegen evaluatie te verlengen.

error: Kopiëren mag niet!