“Feesten kan niet, maar zolang wij een gezonde en lekkere maaltijd hebben komt het goed”

Enkele standhouders geven tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat de verkoop helemaal niet gaat. “Laatst was het een nationale vrije dag die ik normaal uit het diepste van mijn hart vier, maar van het jaar heb ik niets kunnen doen”, zegt Prebhan.

Hij is standhouder, zegt dat hij de afgelopen dagen niets goed van de verkoop kan zeggen. “Op die nationale vrije dag komt de familie bij elkaar. Dagen daarvoor wordt er gebeld en gevraagd wat er gedaan gaat worden en wie wat brengt of doet. Maar, men heeft juist afgemeld. Wat bied je de mensen aan om te eten en te drinken. als je geen cent op zak hebt. Het gaat om het gebaar, maar ik ken mijn familie, we gaan niet naar elkaar kijken dan gaat er niets lekkers in onze mond of buik. Alcohol is duur en dagelijks geef ik al SRD 500 uit om te koken, dan ga ik veel meer moeten hebben”, benadrukt Prebhan. “Ik heb liever dan dat ik spaar en niet uit geef, a ting traag toengsie fu hor feestje.” 

Een andere standhouder stelt, dat hij op alle nationale feestdagen meedoet met de verkoop. “Vroeger was het anders, maar ik zoek naar die money. Ik doe mee aan de verkoop en mijn vrouw zorgt voor een lekkere maaltijd. Feesten kan niet, maar zolang wij een gezonde en lekkere maaltijd hebben komt het goed”, aldus de standhouder.

‘”En het feit dat wij het als man, vrouw en kinderen, dus als gezin, samen kunnen vieren. Ik merk dat het weer ook veel zegt, maar hoop toch dat de verkoop vlot gaat.”

TM

error: Kopiëren mag niet!