Vandalen richten veel schade aan op sportcomplex in oprichting Nickerie

Nowieldath Khedoe te Nickerie laat weten dat er veel vernielingen zijn aangericht op zijn terrein te Nickerie. “Ik heb deze overgedragen gekregen van het KGVP-bestuur”, zegt hij (Koöperatie van Groenteverbouwers van de Van Pettenpolder).

Vorig jaar is het startsein gegeven voor het opzetten van het sportcomplex Shuriken middels fruitboomplanting en deze zijn nu vernield door vandalen. Bij de openingsdag op 18 januari 2022 werd de eerste fruitboom geplant door de vertegenwoordiger van de districtscommissaris Senrita Gobardhan.

“De tweede werd geplant door prof. dr. Khedoe Nowieldath, de derde door ECTAD-vertegenwoordigster Nandenie Dinai (Eastern Caribbean Trading Agriculture and Development Organization) en de vierde door KGVP-lid Ronald Remington. De rest is geplant door de aanwezige leden van Shuriken en KGVP”, licht Khedoe toe.

“Ik vind het heel jammer dat ze het op de aanplant hebben gemunt, maar ik laat het niet hierbij. Het gaat om een ziek brein die aangepakt moet worden. Ik elk geval zijn ze vernielzuchtig”, reageert hij.  

Op 29 mei heeft Khedoe aangifte gedaan bij de politie van Nieuw Nickerie. Hij zegt tot slot dat de zaak in onderzoek is. “Hopelijk komt er snel een oplossing om de daders op te pakken.”

RB

error: Kopiëren mag niet!