Drie aanhoudingen in mensenhandelzaak – Drie vrouwen onder valse voorwendsels naar Suriname gehaald

Het regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) van het Korps Politie Suriname heeft op zondag 21 en dinsdag 23 mei drie verdachten van  mensenhandel opgespoord en aangehouden. Hierna zijn S.B. (40), de 38-jarige S.J.Y. en R.M. (29) overgedragen aan de afdeling Trafficking in Persons (TIP).

Het voorlopig politienderzoek heeft uitgewezen, dat de 29-jarige R.M. drie vrouwen heeft overgehaald om in Suriname te komen werken. Bij aankomst in Suriname werden deze vrouwen overgedragen aan een zogenaamde baas voor wie zij als bartender in dienst zouden worden aangenomen. Maar, hun paspoorten werden bij aankomst op het werkadres ingenomen en de vrouwen moesten zich beschikbaar stellen voor mannen die tegen betaling seks met ze hadden.

Op een onbewaakt moment zagen de vrouwen kans te ontsnappen en zochten hulp bij vrienden. Nadat R.M. achter hun schuilplek kwam, moesten zij een andere plek zoeken. De drie vrouwen besloten hun ambassade in Suriname op te zoeken en de zaak werd gerapporteerd aan de afdeling TIP.

De drie verdachten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.
De drie vrouwen zijn intussen in samenwerking met de ambassade weer veilig teruggekeerd naar hun land van herkomst.

error: Kopiëren mag niet!