Aanleg voetpad Tilakdharieweg in Commewijne houdt geen rekening met waterleidingbuizen

In het parlement is dinsdag opnieuw aandacht gevraagd voor een situatie die ontstaat bij de aanleg van een voetpad langs de Pandit Tilakdharieweg in het district Commewijne. Als onderdeel van de rehabilitatie van de 8 kilometer lange belangrijke verbindingsweg in het district worden aan weerszijden voetpaden aangebracht. Daarbij zou er geen rekening worden gehouden met de aanleg van waterleidingbuizen die langs de weg moeten komen om de bewoners in dit deel van het district van drinkwater te voorzien.  

Al vele jaren zijn de bewoners van Commewijne verstoken van drinkwatervoorziening van de SWM. Niet lang geleden is te Peperpot een moderne warmteproductie installatie in gebruik genomen, maar nog steeds kampen grote delen van het district met het drinkwaterprobleem, omdat zij niet aangesloten zijn op het waterleidingnet. 

In navolging van de Assembleeleden Soerjani Mingoen (VHP) en Evert Karto (ABOP/PL) heeft deze keer Roy Mohan (VHP) afgelopen dinsdag de kwestie opnieuw onder de aandacht gebracht van de regering. Het Assembleelid voorziet dat straks de voetpaden die nu langs de Tilakdharieweg worden aangebracht opengebroken zullen moeten worden voor de aanleg van waterleidingbuizen. Hoewel de plaatselijke bewoners blij zijn dat de weg, die jaren in deplorabele conditie verkeert, wordt gerehabiliteerd, hebben zij geen goed gevoel bij de aanleg van voetpaden. Het gevoel dat bij hen leeft is, dat hiermee de aanleg van waterleidingbuizen nog langer op zich zal wachten.

Ze hadden juist verwacht dat met de ingebruikname van het moderne waterproduktietstation te Peperpot het niet lang meer zou duren voordat ze aangesloten zouden  worden op het waterleidingnetwerk.  

Het Assembleelid Mohan wil van de regering weten wanneer dit deel van Commewijne tot naar de plaats Alkmaar toe, van drinkwater via de waterleiding zal worden voorzien. Anders is het dan voor niets, dat het district over een modern waterproductiestation beschikt.

SS

error: Kopiëren mag niet!