Surinaamse buurtwinkels vertonen stijgende trend 

De laatste tijd is er volgens burgers die contact hebben gemaakt met de redactie van Dagblad Suriname een opmerkelijke stijging van het aantal buurtwinkels in de verschillende buurten. 

Bekende buurtwinkels

De bekende buurtwinkels brengen het gevoel van vroeger terug. Een hele tijd was deze trend van buurtwinkels minder, omdat Chinezen de scepter zwaaiden. Tot nu toe is het zo, dat de meeste buurten heel wat Chinezen winkels hebben die verschillende producten aan de man brengen. 

Een buurtwinkel geeft volgens de burgers een apart nationaal gevoel. Het gaat bij de buurtwinkels erom dat producten burgers makkelijk bereiken. Producten worden ook veel kleiner verpakt en er worden soms zelfs speciale pakketjes in elkaar gezet voor de burgers.

Politieke buurtwinkels

Diverse politieke partijen hebben het initiatief genomen om in verschillende buurten niet alleen goedkoper, maar veel gevarieerder producten naar de man te brengen. Bijna elke politieke partij heeft er een. Van bokking tot een 5 kilogram zak rijst zijn er te vinden bij zo een buurtwinkel.

In de politiek hebben deze buurtwinkels een andere functie geven burgers te kennen. Het gaat in de politiek erom wie leeft het meest met het volk? Maar, de trend van buurtwinkels topt deze dagen niet daar.

Elkander ondersteunen 

Het lijkt in ieder geval erop dat meer mensen bewust worden en de mensen die het zich kunnen permitteren creëren dus ook mogelijkheden voor anderen die dit niet zouden kunnen. Door de verschillende buurtwinkels die worden opgericht door buurtbewoners onderling is het ook beter om eenvoudig aan spullen te komen. Bij buurtwinkels kun je soms zelfs door een raam een blik bruine bonen kopen. Het is voor velen ook benzine of tijdbesparend.

Controle niet uit het oog verliezen

Voor burgers is het wel belangrijk dat de controle op deze buurtwinkels niet verloren gaat. Het zijn inderdaad goede initiatieven, maar de gezondheid van de consumenten mag nimmer eronder lijden. De burgers roepen daarom het  ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie op om een extra oog in het zeil te houden wanneer het aankomt op de echte buurtwinkels in diverse districten.

error: Kopiëren mag niet!