“Geld gaat altijd het probleem zijn, maar ik probeer met dat kleine beetje nu toch iets minder te stressen”

“Je hoort vaak genoeg, dat in beweging blijven ook stress vermindert, maar uiteindelijk word je niet serieus genomen”, zegt een man die op een bepaalde leeftijd is. De man geeft aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij uiteindelijk ook zat te stressen door de

situatie, het niet vaak genoeg alleen zijn en het niet samen zijn met zijn leeftijdsgenoten zijn. Maar, nu probeert hij het anders te doen. “Bewegen probeer ik twee tot driemaal per dag te doen, ik probeer toch wat. Via de app hou ik me bezig met mijn vrienden en af en toe komen wij wel samen om thuis een spelavond te houden. We moeten voorzichtig zijn, dus houden we rekening met alles”, aldus de man. “Maar uiteindelijk kan je niet gestraft worden door jezelf. Alles is mogelijk zolang je er in gelooft.”

Een vrouw stelt, dat zij vaak mee deed met bingo of sportdagen met haar leeftijdsgenoten. Hoe zij het niet meer kon, voelde zij zich zo alleen. Haar kinderen zijn in Nederland en families die hier zijn hebben het vaak druk met hun eigen leven. “Ik streste vaak, maar zat toen anders te denken. Het leven is kort, dus geniet, elk probleem heeft een oplossing, dus besloot ik toen in de buurt te gaan lopen, meer tuinwerk te doen of met de kinderen van de buurt te oefenen. Aan het eind van de dag voel je je heel anders, je zelf verwennen is heel belangrijk”, benadrukt de vrouw. 

Monieke, die werkt, stresst ook, zij zegt, dat haar inkomen nu niets voorstelt en ze vaak met de handen in het haar zat. “Geld gaat altijd het probleem zijn, maar ik probeer met dat kleine beetje nu toch iets minder te stressen. Ik heb kinderen en houd me na het werk bezig met hen. Stress gaat er altijd zijn, maar ermee omgaan is uniek”, benadrukt Monieke.

TM

error: Kopiëren mag niet!