46 bewoners Boven Suriname-gebied getraind in bakken brood en banket

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft met het Suriname Hospitality and Tourism Training Center in de periode 19-29 mei 46 mensen in Boven Suriname getraind in het bakken van brood en banket. De training was gericht op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van bakken van brood en gebakjes om het toerisme in lokale gemeenschappen te ondersteunen bij het creëren van nieuwe economische kansen.

De training werd verzorgd door een team van deskundige (banket)bakkers van het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre. De training omvatte zowel een theoretisch als praktisch deel.

De lokale bevolking van Boven Suriname is nu in staat om eigen brood en banket te bakken en te verkopen. Dit zorgt voor nieuwe economische mogelijkheden en draagt bij aan de ontwikkeling van de lokale economie.

De basistraining brood en banket is al verzorgd in de districten Saramacca, Commewijne en Coronie. In totaal zijn er 93 personen getraind.

error: Kopiëren mag niet!