Dew Sharman: “Het probleem ligt bij de hebzucht van mensen” – “Cyanide en kwik vallen niet uit de lucht”

“Het probleem ligt dieper, het probleem is de hebzucht van mensen. Het probleem is de hebzucht van lokale bewoners, politieke toppers en ondernemers. Met vertrapt regels met alle gevolgen van dien. Cyanide en kwik vallen niet uit de lucht”, zo sprak Dew Sharman (VHP), Assembleelid tevens vicevoorzitter van het parlement, tijdens een speciale vergadering in de Nationale Assemblee.

De VHP’er vroeg ook om adequaat onderzoek naar drinkwater en het water in het stuwmeer. Hij wil een wetenschappelijk acceptabel onderzoek. “Weinig meten is weinig weten. We hebben een representatief onderzoek nodig. Er bestaat een netwerk om deze middelen binnen te halen. Als dat niet zo is, dan leef ik op een andere planeet.” 

Eerder stelde hij ook al, dat de samenleving geenszins de dupe mag worden van tekortkomingen bij gezagsdragers. “Als dat zo is, moeten de autoriteiten, bewindslieden en mensen die verantwoordelijk zijn, plaatsmaken voor anderen. We kunnen ons dat niet permitteren.”

De politicus vroeg ook aandacht voor de aanpak en ordening van de goudsector. Sharman stelde, dat vicepresident Ronnie Brunswijk eerder een krachtige aanpak had beloofd. “Maar daarvan merken wij niets. Dit zijn allemaal zaken die dringend aangepakt moeten worden”, stelt Sharman. 

error: Kopiëren mag niet!