Deel kosten inwoners Nickerie voor doktersbezoek Paramaribo kan worden bekostigd door MMC 

In gesprek met de algemeen directrice van het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nieuw Nickerie, Shaista Abdul, geeft ze de redactie van Dagblad Suriname te kennen, dat het MMC voor een deel inkomt voor onkosten van inwoners van het district Nickerie die ontstaan wanneer men moet afreizen naar Paramaribo voor medische ingrepen. 

In de eerste plaats volgt meestal wel een opname in het MMC, maar het kan gebeuren, dat men voor acute gevallen richting Paramaribo moet gaan. Een belangrijk voorbeeld is de service van de ambulance. Op de vraag van de redactie wie de rest van dat geld bijdraagt geeft Abdul aan, dat de verzekeraar van zo’n patiënt opdraait voor de rest van de kosten. In principe zou dit ervoor moeten zorgen, dat de kosten worden gedekt.

Een grote uitgave blijft het immers voor mensen die geen verzekering  hebben. Het is dus belangrijk dat men zichzelf laat verzekeren. Zo kan men de nodige hulp krijgen en zijn onkosten ietwat dragelijker.

Inwoners van Nickerie hadden de redactie laten weten, dat het voor hen een grote uitgave is om voor medische hulp in specifieke gevallen af te reizen van Nickerie naar Paramaribo.

“Veel mensen in het district zijn door onwetendheid overleden. Het is voorgekomen, dat pas in Paramaribo wordt achterhaald wat er precies mis is met patiënten, terwijl het district een ziekenhuis heeft, het MMC in Nieuw Nickerie”, zegt Sandra uit Nieuw Nickerie.

“Uiteindelijk kom je in een soort dilemma terecht waarbij je moet kiezen tussen duizenden SRD’s uitgeven en je gezondheid. Je gaat altijd kiezen voor je gezondheid, maar niet een ieder kan zich dat permitteren. Voor mij is het nog te doen”, zegt Sandra.

Het Mungra Medisch Centrum staat sinds jaar en dag in nauw contact met ziekenhuizen in Paramaribo en biedt patiënten in dat kader de mogelijkheid om zich van en naar het district te verplaatsen en op zo’n manier medische hulp te zoeken.

error: Kopiëren mag niet!