Grachelle Sluisdom nieuwste VHP-parlementariër 

Grachelle Sluisdom wordt de nieuwste parlementariër namens de VHP. Dit bevestigen goed geïnformeerde bronnen tegenover Dagblad Suriname. Het proces hiervoor is reeds ingezet, zo wordt vernomen. De Nationale Assemblee kent 51 leden en telt sinds het overlijden van gewezen parlementariër Sham Binda 50 leden. Binda overleed eerder dit jaar en volgens de geldende wettelijke bepalingen dient er opvolging plaats te vinden volgens de kandidatenlijst van de partij. 

In Paramaribo haalde de VHP in 2020 zeven kandidaten binnen. Doordat Krishna Mathoera en Riad Nurmohamed beiden ministers in het kabinet werden, kwamen nummers 8 en 9, respectievelijk Kishan Ramsukul en Ronny Aloema, reeds binnen. Op de lijst volgt nu de onlangs gepromoveerde professor Ryan Nannan, die als hoofddocent en voormalig decaan verbonden is aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Nannan behaalde in 2020 828 stemmen, maar zou niet hebben ingewilligd. 

Opschuiven 

Verscheidene bronnen geven tegenover Dagblad Suriname aan, dat VHP-voorzitter tevens president Chandrikapersad Santokhi, aan partijstructuren heeft aangegeven, dat er een gesprek is geweest met Nannan. Hij zal elders ingezet worden. Opmerkelijk is dat Nannan, technocraat en proces- en energietechnoloog, in 2020 samen met First Lady Mellisa Santokhi namens de VHP geplaatst werd in de Raad van Commissarissen bij Staatsolie. Echter traden zowel de First Lady en Nannan beide in oktober vorig jaar terug. 

Op de kandidatenlijst van de VHP in Paramaribo volgt nu Grachelle Sluisdom. Zij behaalde 190 stemmen op plek 12. Sluisdom was een van de jongere kandidaten binnen de VHP en zou zich volgens de campagne van 2020 inzetten ‘om te werken ten behoeve van de Surinaamse bevolking.’

error: Kopiëren mag niet!