“Wij moeten elkaar niet breken, de mensen die het land regeren doen het al”

“De prijzen van bijna alle producten worden aangepast zodra de koers stijgt, zo ook bij ons als kleine ondernemers”, zegt Linda. Zij heeft een studio waar zij pedicure en manicure doet en haar knipt. Ook brengt zij wimpers aan en doet nagels, grotendeels van haar klanten komen voor hun nagels. Maar doordat de prijzen zo blijven stijgen heeft zij wel enkele klanten verloren.

“Een tijd geleden kon je nog voor SRD 50 een model laten doen, maar nu wordt er voor hetzelfde model SRD 250 gevraagd. De tijd is daar tussen veranderd en daarnaast zijn de prijzen van bijna alle nagelbenodigdheden ook drastisch gestegen. Ik zal dus niet dezelfde prijzen kunnen behouden van bijvoorbeeld een jaar geleden”, benadrukt Linda.

“Voor een heel mooi model met een tekening en diamanten er bij vraag ik $ 20, je hebt enkel duurdere er tussen, maar dat hangt ook van de klant af. De klanten klagen wel over de prijs, maar hebben hun eigen vrije keus of zij het willen zetten of niet, zo niet dan kunnen ze ook elders gaan. Ik gebruik kwaliteit en lever ook kwaliteit, ik vind de dingen ook duur, maar investeer er toch in. Omdat ik kwalitatief wil blijven. De meeste mensen die mij kennen en die weten wat ik kan hebben geen problemen met het betalen, dus ik maak mij niet druk. Wij proberen alleen als ondernemer, moeder, zus, vrouw, dochter het beste te zijn en elkaar te ondersteunen in deze moeilijke tijd, is het beste dan alleen kritiek leveren. Ik zag op social media, dat iemand het niet leuk vindt dat wij als ondernemer zoveel vragen, maar aan het eind heeft dezelfde persoon betaald voor het model en vind het ook mooi, maar praat achteraf negatief. Dit zal niet ophouden in het land”, zegt Linda.

“Wij moeten elkaar juist niet breken, de mensen die het land regeren doen het al. Wij als burgers moeten elkaar juist ondersteunen. Als je wat niet leuk vind doe dat onderling, maar maak er geen film, grap of spelletjes van. Ja, je hebt ondernemers die bezig zijn met het experimenteren of boven hun vermogen gaan en daardoor fouten maken, maar handel het professioneel af ook al gaat het om de prijs of model.”

Een andere kleine onderneemster geeft aan, dat zij ook vaak te maken heeft met kritiek, maar zij doet haar ding rustig doet. “Ik weet aan de dag hoe en wat ik heb bereikt en als er mensen zijn die blijdschap met mij willen delen of vieren, stel ik het zeer op prijs, maar kritiek laat ik niet de baas spelen.”

(Foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!