Breuk Diana Pokie en ABOP officieel

Oud-minister en oud-parlementariër Diana Pokie heeft volgens goed geïnformeerde bronnen haar lidmaatschap van de ABOP formeel opgezegd. Eerder heeft ABOP-woordvoerder Humphrey Dundas gesteld dat dit tot dusver niet gebeurd was.

Ruim twee jaar terug; vlak voor een jaar regering Santokhi-Brunswijk, heeft Pokie haar ontslag als minister ingediend. Zij verloor naar eigen zeggen draagvlak. Dinotha Vorswijk nam het roer van haar over op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. Sindsdien is Pokie, die sterk geliefd is zowel in Brokopondo als in de Surinaamse politiek als geheel, niet actief meer geweest in de ABOP. Diverse lijnpogingen hebben geen resultaat opgeleverd.

Na de verkiezingen van 2020 was Diana Pokie een van de kandidaten binnen de ABOP voor het voorzitterschap van de Nationale Assemblee De strijd ging naar zeggen tussen Marinus Bee, Diana Pokie en Ronnie Brunswijk zelf.

Destijds gaf Pokie tegenover Dagblad Suriname te kennen niet uit te zijn op functies. “Ik geef mezelf de tijd om te groeien in de politiek. Zelf ben ik al dik tevreden om gekozen te worden door het volk als Assembleelid. Ik ga niet uit op functies. Je moet gevraagd worden. Het gaat erom dat het volk er profijt van heeft.”

error: Kopiëren mag niet!