Weer explosie bij Suri-Change kantoor in Amsterdam-Zuidoost

Bij een Surinaams geldwisselkantoor in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag weer een explosie geweest. Het was de vierde explosie in twee dagen tijd bij de verschillende Amsterdamse vestigingen van het bedrijf.

Niemand is gewond geraakt en er is nog niemand opgepakt. Wel is er schade aan het kantoor en het naastgelegen pand.

De explosie trof dit keer de vestiging van Suri-Change aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost. Diezelfde vestiging was ook dinsdagnacht al doelwit van een explosie. Volgens de politie is er dit keer een verdachte gezien rond 4.00 uur, die rende na de explosie weg in de richting van het Nellesteinpad. 

De politie onderzoekt ‘uiteraard’ of er een verband is tussen de vier explosies, laat een woordvoerder weten. 

Suri-Change kwam onlangs nog in het nieuws toen het hoofdkantoor in Rotterdam eind maart werd binnengevallen. Vijf personen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel. 

error: Kopiëren mag niet!