3 jaar na verkiezingen: Volgens Brunswijk gaan ABOP en VHP de bal voor elkaar passen om te scoren 

Het was donderdag precies drie jaar geleden dat de gang naar de stembus werd ingezet. De Algemene Vrije en Geheime Verkiezingen werden 25 mei 2020 gehouden. De toenmalige NDP-regering werd weggestemd en daarvoor in de plaats kwamen de VHP, ABOP, NPS en de PL in de coalitie.

Eerder dit jaar stapte de NPS eruit en de PL is een aanhangsel geworden van de ABOP. Bij een regeringsconferentie donderdag zijn door president Chandirkapersad  Santokhi de verworvenheden van 3 jaar regering Santokhi-Brunswijk gepresenteerd. “Het traject van vernieuwing, verbetering en versterking van de economie is reeds voor het formele aantreden van de regering ingezet. In de afgelopen drie jaren is er op vele gebieden enorm veel werk verzet”, sprak de president. 

Er werd ook een boekwerk met resultaten van de afgelopen jaren en een verslag van de pre-Nationale Dialoog gesprekken gepresenteerd door het Kabinet van de President.

Tweede helft 

Volgens president Santokhi is de tweede helft begonnen. Hij refereerde aan wereldkampioen voetbal Argentinië en het WK Voetbal van 2022. Daar verloren de Argentijnen de eerste wedstrijd, maar werden desondanks kampioen. Dat zal volgens de president het model zijn voor de regering. Hij kreeg bijval van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Hij gaf aan een openhartig gesprek gehad te hebben met president Santokhi. “We hebben drie keer per week overleg. We gaan doelpunten scoren en de bal passen voor elkaar. Als de ABOP een bal moet scoren, zal de VHP de bal passen en omgekeerd ook”, stelde de vicepresident ambitieus. Dit volgt nadat hij zich nog recentelijk weer beklaagde over de samenwerking in de coalitie. Maar er komen scheidslijnen en verdeling van de verantwoordelijkheden. Volgens de president zal het ministerie van Financiën en Planning een overzicht geven van de beschikbare middelen. Daaruit moet blijken of de plannen van de regering uitvoerbaar zijn.

error: Kopiëren mag niet!