TD-veiling haalt SRD 845,7 miljoen op

De termijndeposito (TD) veiling van deze week van de Centrale Bank van Suriname heeft een geldhoeveelheid van SRD 845,7 miljoen opgehaald en deze tijdelijk vastgebonden. Hierdoor kan het geen vraag uitoefenen  in de economie. Het OMO-volume (Open Markt Operaties) bij de veiling deze week was gesteld op SRD 1.600 miljoen. Iets meer dan de helft daarvan is dus gerealiseerd. 

Voor TD’s met een looptijd van 1 week hebben de deelnemende banken voor in totaal SRD 293 aangeboden en toegewezen gekregen. De gewogen gemiddelde toegewezen rente bij de 1-weekse TD’s is 31,2 procent. Dit is een daling van 0,7 procentpunt ten opzichte van vorige week.

Voor de 1-maandse TD’s is voor in totaal SRD 460,5 miljoen aangeboden. Dit bedrag is toegewezen tegen een gewogen gemiddelde rente van  38,9 procent. Dit is een stijging van 2,1 procentpunt ten opzichte van vorige week.

Bij de 3-maande TD’s is het toegewezen bedrag SRD 92,2 miljoen. De rente hier is 38,8 procent geworden. Dit is een stijging van 3,9 procent punt ten opzichte van vorige week.

De totaal gecommitteerde rente aan de banken is deze week gestegen naar een totaal bedrag van SRD 2.904 miljoen.

error: Kopiëren mag niet!