Taco Oso wil meehelpen woningnood op te lossen


De woningnood grijpt in Suriname om zich heen. Dat is ook Taco Oso niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf houdt zich al negen jaar bezig met kant en klare woningen van hout. Het bedrijf biedt oplossingen die passen bij het budget van de klant. General manager van Taco Oso, Cornelly Olivieira, noemt het niet hebben van een dak boven het hoofd “de ergste vorm van armoede”. Dat deed zij tijdens een presentatie in Courtyard Marriott Hotel.

Zij merkte onder andere op, dat meer zingeving van groot belang is om het volk te stimuleren in het geloof om vooruit te komen. Want zo impliceerde zij, dat het geloof in vooruitgang op dit moment niet al te hoog is bij grote delen van de samenleving.

“Samen moeten wij de economische achteruitgang afremmen.” Zij wees daarbij op de bedrijvigheid, ook in de bouwsector, die sterk afhankelijk is van een goede infrastructuur. Dit correspondeert ook met een van de gestelde Social Devolpment Goals, die Olivieira aanhaalde tijdens haar presentatie.

Olivieira zei zich te schamen, dat Suriname ondanks de ruime aanwezigheid van hout toch een situatie van woningnood heeft.

Zij streeft daarom naar een ‘mindshift’ onder medeburgers waarbij deze geholpen kunnen worden aan een veilig en comfortabel leefklimaat. Als voorbeeld noemde zij enkele doelgroepen die momenteel vaak de droom van een eigen huis moeten uitstellen. “Koppels wonen ondanks een goed salaris in veel gevallen nog bij ouders”, liet Olivieira weten. Dit geldt ook voor pas afgestudeerden en sommige ouderen.

Zij wees op het belang van een woning, omdat dit juist voor rust en discipline zorgt. Concrete voorbeelden haalde zij aan, dat er nog altijd in veel huishoudens gezinnen voorkomen die om de beurt moeten slapen. Taco Oso wil aan vele van deze situaties een einde maken door de mensen maat oplossingen aan te bieden. 

De woningen van Taco Oso worden opgetrokken van Walabahout, omdat deze lage onderhoudskosten kent, deze houtsoort bevat een natuurlijke hars die ervoor zorgt dat het niet wordt aangetast door termieten. Olivieira toonde vervolgens een video om de verschillende woningmodellen te presenteren aan het publiek. Zij benadrukte tot slot de kracht van haar oplossingsmodel omdat het bouwen in fases mogelijk is.

RB

error: Kopiëren mag niet!