Een ongeluk schuilt in een klein ‘carwash’-hoekje

Het komt wel eens voor dat personen hun auto bij een carwash achterlaten om in de tussentijd wat anders te doen, zoals het doen van boodschappen. Enkele personen zijn zelfs vaste klanten geworden bij een carwash en laten hun auto daar achter op vertrouwensbasis. Echter ligt het risico er nog steeds dat zaken verkeerd kunnen aflopen.

Ongelukkigerwijs of voor pech van de klant kan er een ongeval plaatsvinden, omdat iemand van de carwash met de auto is gaan rijden, met als gevolg aanzienlijke schade. Het is enkele keren voorgekomen dat klanten slachtoffer zijn geworden van zo’n ongeval. Een veel voorkomende handeling die carwash-medewerkers wel eens doen is om een zogenaamd “ritje” te nemen met auto’s van klanten. Dat is natuurlijk niet toegestaan volgens de eigen bedrijfsregels. Velen staan er niet bij stil, dat deze ongevallen kunnen gebeuren en heel lelijke gevolgen kunnen hebben. 

Vaak genoeg zijn carwash-medewerkers nog minderjarig of niet in het bezit van een geldig rijbewijs en dus niet bevoegd om deel te nemen aan het verkeer. Maar, uit stoer gedrag nemen zij de kans toch om stiekem de auto te rijden bij afwezigheid van de klant. 

De vraag is nu: wie wordt verantwoordelijk gesteld voor de geleden schade? Is het de werknemer of de eigenaar van de carwash? Eén ding is wel duidelijk, en dat is dat er geen schadeclaim kan worden ingediend bij de verzekeringsmaatschappij. 

JM

error: Kopiëren mag niet!