Gemeente Amsterdam sluit voor 6 maanden 3 kantoren van Suri-Change

Drie panden van geldwisselkantoor Suri-Change in Amsterdam zijn vrijdag op last van burgemeester Femke Halsema gesloten, zo  de gemeente. Het gaat om de vestigingen aan de Bijlmerdreef, de Eerste van Swindenstraat en de Jan Evertsenstraat. De kantoren in die straten waren de afgelopen week meermaals doelwit van explosies.

De geldwisselkantoren worden voor zes maanden gesloten. “De burgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde en een risico op herhaling, dat is ontstaan na explosies deze week”, schrijft de gemeente vrijdagavond lokale tijd in een persbericht.

In de nacht van dinsdag op woensdag waren er explosies bij wisselkantoren in alle drie de straten. De explosies richtten veel schade aan, maar niemand raakte gewond. In de nacht van donderdag op vrijdag was het opnieuw raak aan de Bijlmerdreef. Een politiewoordvoerder zei dat er “uiteraard” onderzoek werd gedaan naar een mogelijk verband tussen de vier explosies.

Op 27 maart werden in Rotterdam, Barendrecht en Rhoon vijf personen aangehouden, omdat ze worden verdacht van witwassen van crimineel geld. Dat zou te maken hebben met cocaïnehandel. Het onderzoek richt zich op de criminele geldstromen die via Surri-Change zouden plaatsvinden.

Als blijkt dat er geen gevaar meer is rond de kantoren in Amsterdam, kan de sluiting van de drie panden eerder worden opgeheven. Mocht het risico na zes maanden nog niet geweken zijn, dan kan de sluiting worden verlengd, aldus de gemeente.

Suri-Change heeft acht vestigingen in Amsterdam. Die houdt de gemeente met camera’s in de gaten. Bij een vestiging van de onderneming in Rotterdam vonden ook recent incidenten plaats.

error: Kopiëren mag niet!