Verhoging watertarieven ingaande 1 juli

Directeur Clifton Linga van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft bevestigd, dat de regering na grondige studie en ampel beraad in samenspraak met de SWM de aanpassing van de tarieven van consumptiewater ingaande juli heeft goedgekeurd. De verhoogde tarieven worden in maandelijkse fasen doorgevoerd tot november 2025. Voor de kleine huishoudens houdt dat een verhoging van 1 SRD per maand in.

Mediacampagne

Er wordt gewezen op de aansluitings- en afsluitingskosten die verhoogd worden. In Juni zal er via de media een campagne gevoerd worden om de consumenten in detail te informeren over de herziening, de dienstverlening en de plicht van de verbruikers om onder andere de betaling tijdig te voldoen.

SRD 310.000.000 subsidie

Directeur Linga geeft aan, dat in 2022 consumptiewater voor SRD. 310.000.000 is gesubsidieerd. De koersontwikkeling die Suriname in de greep houdt zorgt voor toenemende financiële en andere zorgen. Het niet tijdig betalen van de rekening werkt nadelig op de bedrijfsvoering. In juni wordt er een campagne gevoerd via de media om de samenleving te informeren over de verhoogde tarieven en wat er mee samenhangt.

HD

error: Kopiëren mag niet!