Klantvriendelijkheid ver te zoeken bij overheidskantoren

Lange rijen, vertragingen, van het kastje naar de muur worden gestuurd, het zijn de dagelijkse irritaties waarmee burgers te kampen hebben bij gebruikmaken van overheidsdiensten, geeft mevrouw Pratna aan in een vraaggesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. Het is geen onbekend fenomeen wanneer burgers klagen over klantvriendelijkheid bij overheidskantoren. Men is vaak zeer ontevreden over de behandeling.’

“We worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd en als dat nog niet genoeg is, kunnen wij in de meeste gevallen onze zaken niet op een plek gedaan krijgen of moeten wij terugkomen voor een afspraak.”

Burgers uitten vaak hun misnoegen op social media of andere platforms om zodoende druk uit te oefenen op de betreffende overheidsinstantie om verbeteringen aan te brengen. Klantvriendelijkheid is een belangrijk aspect van dienstverlening, ongeacht of het gaat om een overheidsinstantie of particuliere bedrijven. 

De bureaucratie bij de overheidskantoren zorgt er alleen maar voor, dat zaken te lang duren om afgehandeld te worden, geeft de vrouw aan. “Vaak zijn de personeelsleden niet getraind en bevoegd om op de juiste manier om te gaan met klanten.”

Bij gebrek aan kunde en vaardigheden kan de dienstverlening niet efficiënt verlopen en kan het zorgen voor stagnatie en frustratie in het werksysteem. 

Het is teleurstellend, dat er anno 2023 nog steeds klachten zijn over de klantenservice van overheidskantoren. Echter moet wel worden aangegeven, dat er overheidsorganisaties zijn waar werkelijk klantgericht wordt gewerkt, wat zorgt voor een goede dienstverlening en tevreden burgers.

JM

error: Kopiëren mag niet!