Drie verdachten opgepakt in vermissingszaak 2 minderjarige meisjes

Medewerkers van de onderzoeksunit van het politiebureau Santodorp hebben in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 mei de drie verdachten H.W. (27), D.W. (25) en D.A. (20) aangehouden. De drie  worden ervan verdacht meer te weten over de vermissing van de twee minderjarige meisjes K.V. (16) en R.V. (15).

De moeder van de meisjes had maandag 22 mei aangifte van vermissing gedaan van de meisjes. Volgens de moeder verlieten de meisjes zondag 21 mei de woning om naar de winkel te gaan, maar zijn die dag niet teruggekeerd. 

K.V. kwam maandag 22 mei achter in de middag naar huis. Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen, dat de twee meisjes de nacht met twee jongemannen hebben doorgebracht in een appartement, waar zij drugs en alcohol hebben genuttigd en de meisjes seksueel hebben misbruikt. 

Tijdens het onderzoek kreeg de 16-jarige K.V. een telefoontje van een man die haar zei, dat hij iemand zou sturen om haar op te halen. Toen K.V. op de afgesproken locatie aankwam, sloeg de politie H.W. in de boeien. Op zijn aanwijzing werd zijn broer D.W. op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Het vermiste meisje R.V. werd in de vroege ochtend van dinsdag 23 mei bij het appartement te Hanna’s Lust achterhaald. Zij was op dat moment in het gezelschap van de verdachte D.A., die direct werd aangehouden.

De drie verdachten zijn voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!