Drie Suri-Change-kantoren Amsterdam doelwit bomaanslagen

Drie geldkantoren van Suri-Change in Amsterdam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag doelwit geweest van bomaanslagen. Volgens De Telegraaf is het bedrijf het middelpunt in een groot witwas- en drugsonderzoek van het Openbaar Ministerie. In maart deed de politie een reeks invallen in Rotterdam en werden vijf personen opgepakt. De keten zou fungeren als onderwereld bank.

De explosies vonden kort na elkaar rond 03.00 uur Nederlandse tijd plaats bij vestigingen van Suri-Change aan de Jan Evertsenstraat, de Eerste van Swindenstraat en de Bijlmerdreef. Er zijn nog geen verdachten opgepakt. Het bedrijf heeft in Nederland elf kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Volgens politie en OM zou er drugsgeld via de geldwisselkantoren geïnvesteerd worden in panden. Er werd beslag gelegd op tientallen panden in onder andere Den Haag en Rotterdam voor ruim 25 miljoen euro. Mensen kunnen geld storten op de banken waarna dat in een ander land kan worden opgehaald. In 2017 waren er ook al invallen bij kantoren van Suri-Change. In januari werd een aanslag gepleegd op een kantoor van Suri-Change in Rotterdam-Zuid.

Suriname en Surinamers in Nederland spelen een prominente rol in de internationale cocaïnehandel en het grootschalig witwassen van crimineel vermogen, zo schrijft De Telegraaf.

error: Kopiëren mag niet!