Diepgang Surinamerivier bereikt in september 5.5 meter

De uitvoering van het Surinamerivier baggerproject verloopt gestaag. De nieuwe diepgang van 5.5 meter bij laagwater, met een gemiddelde hoogwaterstand van 8.65 meter bij doodtij en 8.3 meter bij springtij, zal per ultimo september 2023 beschikbaar zijn, aldus het ministerie van Openbare Werken, OW. Een delegatie van de ministeries van Openbare Werken en Transport, Communicatie en Toerisme heeft onlangs een rondleiding gekregen op het baggerschip De Boer/Boskalis. 

Met het bereiken van deze diepgang is de laadcapaciteit van schepen substantieel toegenomen en is een veilige en efficiënte doorvaart van zeeschepen op de Suriname rivier verder gegarandeerd. Over enkele weken is de Surinamerivier gereed voor de olie en gasindustrie, meldt OW. 

error: Kopiëren mag niet!