De beroepsachtergrond van parlementariërs en bewindvoerder is geen afspiegeling van de samenleving

Tijdens een werkbezoek aan het partijcentrum van de PDO (Partij voor Democratie en Ontwikkeling) aan de Kraw Krawstraat in Paramaribo-Noord werd met bestuur en kaderleden gesproken over de komende bestuursverkiezing binnen de partij en de Algemene Verkiezingen van 2025.

Bestuursverkiezingen

“De voorbereiding van de bestuursverkiezing is al geruime tijd aan de gang. De uitdagingen waarmee de partij en Suriname worden geconfronteerd zijn talrijk en ernstig. Een behoedzame en zorgvuldige aanpak zijn nodig.  Nieuwe leden, personen met een frisse kijk op de samenleving en de politiek sluiten zich aan. Er zijn meerdere leden en nieuwkomers die zich profileren als kandidaat-bestuursleden. Een deel van het huidig bestuur stelt zich herkiesbaar.”

Landelijke basis

“De partij met haar hoofdkwartier in Paramaribo gaat landelijk te werk en heeft afdelingen in Commewijne, Wanica, Para, Saramacca, Coronie, en Nickerie. In aanloop naar de bestuursverkiezingen worden de bestaande en nieuwe banden met maatschappelijke organisaties, politieke partijen en belangengroepen verder aangehaald en samenwerking besproken.”

Beroepsachtergrond

“De meeste politieke functies in Suriname worden bekleed door personen uit de publieke-, commerciële en dienstverlenende sector. Het kan geen kwaad, dat er bij kandidaatstelling wordt uitgegaan van verschillende beroepsachtergronden die het bestuurswerk ten goede komen.”

Afspiegeling

“Op het moment is de beroepsachtergrond van politici en parlementariërs geen afspiegeling van de samenleving. De PDO werft doelbewust leden en medewerkers uit alle sectoren en van verschillende beroepsachtergronden aan, die de taken van bewindvoerder, volksvertegenwoordiger, minister en personen die bekleed zijn met gezag kunnen helpen vervullen en verbeteren.”

Voor het rapen

“De voor het oprapen liggende advocaten, economen en commerçanten zijn bijvoorbeeld tot nu toe niet in staat gebleken om de grondenrechten en de herziening van het kiesstelsel bevredigend op te lossen. Het ontbreken van sociologen, psychologen, filosofen, geschiedkundigen en ga zo maar door, zorgt ervoor dat maatschappelijke gevoeligheden niet naar behoren uitgediept worden.”

Best gewaardeerd

“Het gaat om beroepen en eigenschappen die correcte politiekvoering direct ten goede komen en door de samenleving en politieke partijen het best gewaardeerd worden”, tot zover kaderleden van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling.

HD

error: Kopiëren mag niet!