Voor de zoveelste keer weer RAAK

Volgens een politiebericht raakte een pick-up defect op de Wijdenboschbrug, waarbij een lading houten latten op het wegdek viel. Gelukkig raakten deze geen andere voertuigen. Uit het voorval bleek,dat de lading niet stevig was bevestigd. Als dat wel was gebeurd, zouden de latten niet van de pick-up zijn gevallen. Het defect raken had niets te maken met het afvallen van de houten latten.

Het is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurt op de cruciale brug. Ook gebeurt het al te vaak op openbare wegen, dat er niet wordt gezorgd voor de veiligheid bij het transport van bijvoorbeeld containers over de weg. Opmerkelijk is het, dat de informatie van de politie niet verder komt dan alleen een beroep te doen op chauffeurs om ladingen goed te bevestigen.

De politiek moet de regels aangeven van hoe het moet, ook de controle erover.

Gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan, maar het kan een keer anders aflopen en draagt dan de verantwoordelijkheid in deze.

Het verantwoord vervoeren van materiaal via de Wijdenboschbrug moet veilig en efficiënt gebeuren. Strikte veiligheidsvoorschriften moeten worden gevolgd tijdens het vervoer van materiaal over die brug. Dit betekent dat er goed toezicht moet worden gehouden op de belading, de snelheid en de manoeuvres van het voertuig.

Verder is het belangrijk om de juiste apparatuur te gebruiken bij het vervoeren van materiaal over de brug. Het voertuig moet voldoen aan de juiste veiligheidsnormen en het materiaal moet goed worden verpakt.

Het is ook belangrijk om de lading goed te verdelen over het voertuig om schade en ongelukken te voorkomen.

Zorg er daarom voor dat de lading goed verdeeld is over het voertuig en gebruik extra bevestigingsmateriaal zoals banden, spanbanden en kabelbinders om de lading stevig vast te zetten.

Controleer regelmatig of de lading goed verdeeld is en of het bevestigingsmateriaal in goede staat is. Check ook of er gaten, openingen of spleten zijn waardoor de lading kan wegglijden. Voordat de chauffeur gaat rijden, moet hij of zij ervoor zorgen dat de lading stevig vast zit en op een veilige manier geladen is, zodat er geen risico is op uitglijden of verschuiven.

error: Kopiëren mag niet!