Voor veel verkopers langs de straat is een regenachtige dag een verloren dag

Voor enkele standhouders speelt het weer een belangrijke rol. Standhouders die geen hut, stand of onderdak hebben om hun spullen te verkopen geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat als het onweert zij niet makkelijk mee kunnen doen met de verkoop.  

“De meeste van ons als burgers die mee doen met de verkoop langs de straat hebben slechts een tafel of verkopen vanuit ons voertuig”, zegt Alton. “Als het regent, kunnen wij vaak niet verkopen. Het regent ook nog eens vaak de hele dag door of stopt en komt weer en is het beste om niet mee te doen met de verkoop. Mijn goederen verkoop ik vanuit mijn auto. Ik zet ook een klein bankje om enkele dingen netjes te presenteren of dat burgers die langs rijden ook duidelijk zien wat ik verkoop. En als het regent moet ik al die spullen weg zetten en als de regen stop zet ik het weer, maar als het daarna weer begint te regenen dan stop ik wel hoor met de verkoop”, zegt Alton.

“Je weet niet hoe lang het gaat regen en als je ook lang in de auto zit krijg je het ook warm. Je airco aanmaken is geen optie, benzine kost veel en ik ben ook aan het bezuinigen. Hoewel ik ook geen vast verkooppunt heb, geef ik ook veel aan benzine uit door rond te rijden en te kijken waar de verkoop is. Maar, het is heel erg vermoeiend, aan het eind hebben wij geen optie, anders eten wij niet. 

“Als de zon fel is, is het ook moeilijk te verkopen”, zegt Astra een vrrouw burger die ook langs de straat verkoopt. “Ik heb een tafel en een parasol, dus verkoop ik mijn spullen. Ik zit op mijn stoel en als mijn kinderen van school zijn dan zitten zij in de auto, vaak genoeg ook buiten, maar ik heb ze liever in de open bak. Niet alle kinderen begrijpen de situatie  en daardoor worden mijn kinderen gepest. Dat zij helpen met de verkoop of dat hun moeder langs de straat verkoopt.  Ik stoor mij niet daar aan en mijn kinderen ook niet, zij weten dat het geld brengt en ik ze dagelijks een broodje en bordje eten kan geven. Maar, als het regent is het een verloren dag. En dat wil ik liever niet, ik als burger moet een oplossing zoeken voor hoe ik dingen voor mijzelf kan vergemakkelijken en het ook makkelijk maak voor mijn klanten. Maar, met het onoplosbare probleem van wateroverlast bijna in het hele land werkt het niet.”

TM

error: Kopiëren mag niet!