Buurtbewoners klagen over overlast carwashes die als paddenstoelen uit de grond schieten

Luide muziek, ongepaste termen, hangjongeren, alcoholgebruikers, onchristelijke uren, verkeersopstoppingen, allemaal klachten die buurtbewoners aanhalen als het gaat om autowasserettes, de zogenoemde “carwashes”, die als paddenstoelen uit de grond schieten. 

Buurtbewoners van Sunny Point zijn niet te spreken over deze ontwikkeling. “In hoeverre is er controle, en indien die er is, wie controleert deze doelgroep”, vraagt een buurtbewoner van Sonny Point zich af in een gesprek met een redacteur van Dagblad Suriname.

“Overal in elke buurt zie je nu dat er een carwash wordt geopend, met vaak genoeg minderjarigen die te werk worden gesteld. Soms zelf gewoon onder een dak van een huis. Sommigen openen zelfs een barbecue stand erbij. 

“Vreemd genoeg is, dat het de districtscommissaris is die belast is met het uitgeven van een vergunning, dus hoe kan het dat er zoveel last wordt ondervonden? Dit is ook een oneerlijke concurrentie voor degenen die wel hun zaken correct doen.”

“Er moet een beter beleid en controle komen.” Het is van belang dat de desbetreffende autoriteiten optreden om buurtbewoners te helpen met het beheersen van de overlast. De jurisdictie moet gemonitord en gecontroleerd worden of er wordt voldaan aan de voorgeschreven regelgeving. “En mensen die niet beschikken over een vergunning omeeb carwash te runnen, die per direct stopzetten.” De buurtbewoners moeten altijd worden bescherrmd en rustig in een veilige omgeving kunnen wonen”, aldus de buurtbewoonster.

DA

error: Kopiëren mag niet!