President Biden bezoekt voorouderlijk thuisland
DOOR PHIL BAINBRIDGE

11 april 2023 – 15 april 2023 – De Amerikaanse president Joe Biden zal een bezoek brengen aan het eiland Ierland, waar zijn voorouders vandaan kwamen, tijdens een veiligheidsoperatie van € 5 miljoen.

Er zullen meer dan 1.000 personeelsleden bij betrokken zijn, waaronder 250 van de Amerikaanse geheime dienst, 400-500 An Garda Siochána – waarvan 200 bewapend – en de Ierse strijdkrachten. Een Amerikaans vliegdekschip, dat nog geen naam heeft, zal voor de westkust van Ierland liggen en de route van de president volgen, terwijl ook ongeveer Amerikaans personeel in het VK stand-by zal staan.

De president zal met de Air Force One naar Belfast vliegen om de 25e verjaardag van het Goede Vrijdag-akkoord te vieren, voordat hij op 12 april doorgaat naar Dublin, waar hij een officieel staatsbezoek zal brengen aan de residentie van de president van Ierland, Michael D. Higgins. een ontmoeting met Taoiseach Leo Varadkar in Farmleigh House, Phoenix Park.

Biden zal ook een bezoek brengen aan Co Louth en Co Mayo, van waaruit zijn betovergrootvader Edward Blewitt en zijn vrouw May meer dan 160 jaar geleden emigreerden, waar van hem wordt verwacht dat hij een “thuiskomst”-toespraak zal houden.

error: Kopiëren mag niet!