Rusland Uitstapkosten buitenlandse retailmerken miljarden

Buitenlandse bedrijven in de non-food detailhandel die zich het afgelopen jaar uit Rusland hebben teruggetrokken of hun activiteiten in het land hebben stopgezet, hebben ongeveer $ 2 miljard aan winst misgelopen, meldde het zakendagblad Kommersant, daarbij verwijzend naar adviseurs die hielpen bij de exit van verschillende bedrijven.

Volgens het nieuwscentrum bedroegen de verliezen voor bedrijven die hun Russische activa verkochten en het land volledig verlieten $ 1,3-1,5 miljard. Tot de grootste verliezers behoorden de Zweedse meubelgigant IKEA, die ongeveer 400 miljoen dollar verloor, en kledingmerk H&M, dat zo’n 363 miljoen dollar verloor.

Het Spaanse kledingconglomeraat Inditex, de eigenaar van merken als Zara, Bershka en Massimo Dutti, leed ongeveer 300 miljoen dollar aan verliezen. De Franse detailhandelaar in sportartikelen Decathlon leed een verlies van ongeveer $ 140 miljoen, terwijl de luxe Italiaanse detailhandelaar Moncler en de Franse tegenhanger Hermes samen ongeveer $ 200 miljoen verloren.

error: Kopiëren mag niet!