Poll: Niet veel mensen zien oud-First Lady Ingrid Bouterse op hoge post binnen of namens NDP belanden

Niet veel mensen vinden dat oud-First Lady Ingrid Bouterse-Waldring zich kandidaat zou moeten stellen voor een hoge post namens de NDP, de partij waarvan haar echtgenoot en oud-president Desi Bouterse nog steeds de voorzitter is. Dit blijkt uit een deze dagen gehouden poll op de website van Dagblad Suriname. In die poll werd lezers en volgers van de krant de vraag gesteld of zij vinden dat Ingrid Bouterse zich kandidaat zou moeten stellen voor een hoge post binnen of namens de NDP.

Van de 1.801 mensen die de poll hebben ingevuld, heeft 81 procent (1.450 stmmers) aangegeven dat Ingrid Bouterse zich niet kandidaat zou moeten stellen voor een hoge post binnen of namens de NDP. Slechts 342 personen, ofwel 19 procent, zouden graag zien, dat zij dat wel zou doen.

De vrouw van de voormalige president heeft een prominente rol gespeeld in de politiek van het land. 

Er zijn verschillende meningen en argumenten te vinden over deze kwestie. Sommigen vinden dat Ingrid Bouterse zich kandidaat moet stellen voor een hoge post binnen of namens de politieke partij. Ze heeft namelijk de nodige ervaring opgedaan als first lady met veel kennis van de politiek en hoe die werkt. 

Zij zou dan ook een belangrijke rol kunnen spelen in de verdere ontwikkeling en groei van deze partij.

Anderen kunnen echter van oordeel zijn, dat het niet gepast is dat de vrouw van de voormalige president zich kandidaat stelt voor een hoge post binnen de politieke partij. Dit zou namelijk wel eens kunnen leiden tot belangenverstrengeling en de schijn van nepotisme. 

Het zou ertoe kunnen leiden dat de politiek niet langer objectief wordt beoordeeld. Dit zou de integriteit en kwaliteit van de partij kunnen schaden. Het is dan ook belangrijk dat er een duidelijke afweging wordt gemaakt tussen de betrokkenheid van Ingrid Bouterse en de verdere ontwikkeling van de politieke partij NDP. 

Er dient duidelijkheid te worden gebracht over de rol die zij zou gaan spelen binnen deze partij en welke taken daarbij komen kijken.  Daarnaast dient er een screening plaats te vinden om te bepalen of zij wel voldoet aan de vereisten voor de beoogde functie.

PK

error: Kopiëren mag niet!